Cristian Malei: „Polițiștii locali nu au fost lăsați să-și facă datoria”

de | 09/10/2017 | Administrație, Local, Util

Noul șef al Poliției Locale, comisarul șef de poliție Cristian Malei, și-a intrat în atribuții. Acesta promite toleranță zero față de faptele antisociale, o mai bună organizare a polițiștilor locali, dar și relații mai bune decât până acum cu Poliția municipiului Roman.

Le-am solicitat polițiștilor locali să își cunoască foarte bine atribuțiile și legislația. Am solicitat respect față de cetățean, începând de la modul de adresare, am solicitat luarea unor măsuri pentru a preveni comitarea unor fapte antisociale. Vor fi reluate patrulele comune cu Poliția municipiului Roman și am avut o discuție cu cei de la Poliția municipiului, am convenit ca imaginile de la camerele stradale să rămână stocate la noi timp de șase luni, perioadă în care dumnealor să-și desfășoare activitățile, după care vor fi radiate. Nu știu care era procedura până acum privind stocarea, dar există capacitate de a stoca imaginile pentru această perioadă de timp; am dispus o supraveghere mai atentă a zonelor de interes operativ. Operatorii de la monitorizare sunt activi, mereu sunt cu zoom pe camere, doar unde rămâne câte o cameră în sistem automat se rotește la o anumită perioadă de timp, fiindcă așa a fost construit sistemul.”

Cristian Malei, directorul Poliției Locale Roman

Șeful polițiștilor locali a precizat că dorește și ca discuțiile între polițiștii locali și cei ai Poliției Naționale să dispară și ca echipele mixte să-și concentreze atenția de a acționa pentru ca cetățenii să fie în siguranță.

Cristian Malei a acuzat, indirect, în două rânduri, fosta conducere a acestei direcții din Primărie referitor la modul de organizare. Prima afirmație a fost legată de timpul de stocare a imaginilor de la camerele stradale („Nu știu care era procedura până acum privind stocarea, dar există capacitate de a stoca imaginile pentru această perioadă de timp.”), în condițiile în care de mai multe s-a vorbit public despre timpul scurt de păstrare a acestor înregistrări. A doua afirmație a fost mai directă, dar Malei nu a vrut să detalieze.

„Am găsit niște lucruri neconforme în organigramă. Polițiștii locali sunt dotați cu pistoale, dar nu știu dacă ați văzut unul purtând până acum. Am întrebat de ce, nu mi-a dat nimeni niciun răspuns; o să-i vedeți și cu toată dotarea asupra lor. Din punctul meu de vedere, polițiștii nu au fost lăsați să-și facă treaba.”

Cristian Malei, directorul Poliției Locale Roman

Rămâne de văzut câte lucruri se vor schimba de acum înainte; una dintre schimbările promise și așteptate se referă la măsuri privind autoturismele parcate neregulamentar, astfel încât o singură mașină blochează o înreagă bandă de circulație.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.