Șoferii care au circulat în Neamț au primit sute de amenzi

de | 16/10/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii rutieri nemțeni au organizat și desfășurat, în perioada 13 – 15 octombrie, o acțiune pe DN 2 pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. În cadrul acțiunii au fost folosite și două autovehicule neinscripționate dotate cu dotate cu aparate radar.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 165 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, din care 144 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost retrase 48 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada 9 – 15 octombrie, Serviciul Rutier Neamț a acționat pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si transport marfa cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, inclusiv a autovehiculelor destinate transportului de elevi și care nu respectă regulile de circulație. Acțiunea a fost organizată la nivel european și coordonată de TISPOL. Au fost controlate 166 autovehicule transport marfă și au fost aplicate 97 sancțiuni contravenționale din care 38 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pentru nefolosirea centurii de siguranță, zece pentru lipsa documentelor, 19 pentru constatarea unor defecțiuni la autovehicule.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost oprite pentru control 91 autovehicule destinate transportului de persoane și au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, din care 12 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.