Cotidian online independent

Se întâmplă în Neamț: în fiecare zi, doi copii sunt abuzați fizic sau emoțional

Specialiștii Serviciului Prevenire și Intervenție în cazuri de Abuz din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț au instrumentat, pe parcursul primelor nouă luni din 2017, aproape 500 de cazuri de abuz asupra copiilor. Statistic, în medie, aproape doi copii au fost zilnic victime ale unei forme de abuz sau alta, ceea ce denotă că fenomenul violenței asupra celor mici este departe de a fi eradicat.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie s-au verificat 494 de cazuri de maltratare, dintre care 24 s-au soluționat cu preluarea copiilor în regim de urgență din familiile acestora, considerându-se că sunt în pericol.

Conform  legii, în urma verificărilor reprezentanţilor DGASPC, directorul instituţiei poate dispune plasamentul în regim de urgenţă. Dacă părinţii se opun, atunci se apelează la instanţa de judecată, iar aceasta poate decide prin ordonanţă scoaterea minorului din familie.

În celelalte situații, copiii au rămas în grija familiei lor, reprezentanţii DGASPC constatând că nu se impune instituirea unor măsuri de protecție ci că familia şi copilul au nevoie de ajutor specializat. Reprezentanții DGASPC susțin că toate cazurile sunt monitorizate în continuare împreună cu reprezentanții autorităților locale.

În ceea ce priveşte modul în care părinţii au pus în pericol viaţa şi siguranţa copiilor, neglijenţa a fost cea mai întâlnită cauză, anul acesta fiind cercetate 201 de astfel de cazuri, iar pe locul doi s-a situat abuzul emoţional – 143 de cazuri. De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 46 de copii au fost victimele abuzurilor fizice, de cele mai multe ori în interiorul propriei familii.” – comunicat DGASPC Neamț
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.

Angajăm electrician!