Nereguli puține în munca cu zilierii

de | 18/10/2017 | Economic, Județean, Social

In perioada 09.10.2017 – 13.10.2017 s-a desfăşurat ,, Campania Nationala privind respectarea de catre beneficiari a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a normelor metodologice  de aplicare a Legii nr.52/2011, in domeniile prevazute la art.13 si a prevederilor legale privind prevenirea si combaterea exploatarii copiilor/tinerilor prin munca in aceste domenii”.

 

Inspectorii de muncă din Neamț au verificat, pe parcursul unei săptămâni, 34 de angajatori la care lucrează 135 de zilieri. Față de alte campanii de verificare similare, de această dată nu a fost găsită nicio persoană care să lucreze fără respectarea legislației în vigoare.

Deficiențele constatate de inspectori au vizat nedotarea zilierilor cu echipament individual de protecție, neutilizarea echipamentului individual de protecție de către zilieri sau utilizarea unor echipamente de muncă neconforme, care prezentau riscuri de accidentare.

Au fost constatate 15 deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și au fost dispuse 15 măsuri. S-a aplicat o amendă în cuantum de 300 lei pentru că angajatorul nu a înaintat lunar, până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, către inspectoratul teritorial de muncă unde îşi are sediul, un extras al Registrului de evidenţă a zilierilor conţinând înregistrările din luna precedentă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.