Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport ,,Roman I Muşat” împlineşte 15 ani

de | 19/10/2017 | Actualitate, Local

Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport ,,Roman I Muşat” împlineşte, pe data de 1 noiembrie, 15 ani de la înfiinţare. Cu ocazia acestui eveniment, Batalionul 43 Aprovizionare şi Transport va organiza, în perioada 24 – 27 octombrie, manifestări dedicate acestei sărbători.

Prima activitate va avea loc marţi, 24 octombrie, începând cu ora 17.00, la Cercul Militar Roman; este vorba despre un simpozion aniversar, o serată  tema „Altarul credinţei – legătura  sfântă dintre Armată şi Biserică”. Cei care vor merge la Cercul Militar vor putea admira și o expoziţie de odoare bisericeşti şi fotografii din primul război mondial.

Miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 17.00, tot la Cercul Militar Roman se va desfășura simpozionul aniversar cu tema „Romanul – 100 de ani de istorie militară 1917-2017”. Sunt invitaţi să susţină expuneri istoricul militar plt.adj. Sorin Grumuş, muzeograful Iulia Butnariu, comandanţi ai structurilor militare din garnizoană şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Miercuri va fi amenajată și o expoziție de ţinute militare din Primul Război Mondial din colecţia personală a col.(rz.) Stelian Cojocaru.

Vineri, 27 octombrie, începând cu ora 11.00, în cazarma unității va avea loc un ceremonial militar şi religios cu ocazia sărbătoririi a 15 ani de la înfiinţarea unităţii și va fi dezvelită o placă aniversară.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.