Foto: Tradiție la prima ediție – ziua femeii de la țară la Tașca

de | 22/10/2017 | Actualitate, Politică, Rural

Femeile din mediul rural au sărbătorit românește la Tașca. Sâmbătă, 21 octombrie, sute de femei din comuna Tașca sau din alte localități ale județului au venit la prima ediție a sărbătorii femeii de la țară. Îmbrăcate în costume populare, femeile au participat mai întâi la o întâlnire cu Emilia Arcan, senator de Neamț, în Căminul Cultural de la Tașca.

Cum cele mai multe participante sunt membre ale Partidului Social Democrat (PSD), întâlnirea a fost una agreabilă, în cadrul căreia s-au auzit multe complimente. Au vorbit reprezentate ale organizațiilor, femei care au funcții publice, femei care reprezintă diferite categorii (asociații ale femeilor de afaceri, ale senioarelor, ale femeilor de etnie rromă, etc.).

Azi ne sărbătorim mamele, bunicile, femeile care au grijă ca tradiția să fie dusă mai departe cu autenticitate. Sărbătorim femeile de la țară, care promovează portul popular, produsele tradiționale românești, cântecul și dansul! Am venit la Tașca pentru că unde putea fi sărbătorită femeia de la țară mai bine decât într-o zonă unde primul gospodar al comunei este o femeie! Am venit toate aici pentru că doamna primar Daniela Ursache s-a oferit să ne fie gazdă pentru această sărbătoare! Îi mulțumesc doamnei primar și echipei dumneaei pentru această organizare minunată, mulțumesc colegelor mele din Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Neamț, pentru că au venit în număr atât demare si tuturor celor care ne-au onorat cu prezența! Și mulțumesc ție, femeie de la țară, pentru că exiști, pentru că în vâltoarea vremurilor pe care le trăim, reușești să rămâi model pentru toți cei din jur!

Emilia Arcan, senator PSD

După întâlnirea de la Căminul Cultural, doamnele au mers pe jos spre parcul din localitate, acolo unde totul era pregătit deja pentru o petrecere câmpenească.

Începând cu anul 2008, la nivel internațional ziua femeii din mediul rural se sărbătorește în fiecare an la data de 15 octombrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.