Romașcanii atenți la curățenie ar putea fi premiați

de | 23/10/2017 | Administrație, Local

Primarul vrea să-i determine pe romașcani să fie cu ochii-n patru la cei din jur și să anunțe orice neregulă. Lucian Micu a declarat că romașcanii care vor avea grijă de curățenia din  oraș, în sensul în care orice abatere este sesizată imediat autorităților locale, ar putea fi premiați.  Este vorba mai ales de curățenia de pe spațiul verde, acolo unde nu de puține ori se lasă deșeuri din partea celor certați cu bunul simț.

Nu m-am gândit încă la forma de recompensare, dar poate fi scutire de la plata unor impozite sau scutire de la plata pentru serviciile de salubritate pentru o anumită perioadă de timp, spre exemplu. Pentru noi este important să identificăm persoana care aruncă gunoi pe spațiul verde și să sancționăm un astfel de comportament.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

O astfel de acțiune ar urma să demareze odată cu desemnarea unui operator pentru zona Romanului, care să gestioneze deșeurile produse de romașcani, dar și de locuitorii comunelor arondate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.