Cotidian online independent

Vântul a făcut probleme în județ. Când scăpăm de codurile de vreme rea

Vremea rea a făcut probleme în județ, mai ales în partea de munte. Au fost localități care duminică, 29 octombrie, au rămas fără energie electrică (Podoleni, Zănești, Tarcău) și, din cauza vântului puternic, traficul pe anumite tronsoane de drum a fost îngreunat, arbori căzând pe carosabil.

Pompierii au intervenit pentru degajarea dde arbori de pe carosabil la Petru Vodă, la Vânători Neamț, în municipiul Piatra Neamț și la Oșlobeni.

 

 

 

”Suntem pregătiți să intervenim în orice moment dacă va fi nevoie. Am intrat în dispozitiv cu toate forțele încă dinaintea intrării în vigoare a avertizărilor. Săptămânal vom organiza comitete județene pentru situații de urgență în care vom analiza măsurile care trebuie luate pe termen scurt și mediu în acest sezon rece.”

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț

O parte a  județului Neamț este sub avertizare de cod galben până luni seară, la ora 23.00. Vântul va fi în creştere, cu viteze la rafala în general între 55-70 Km/h şi local 75-85 km/h. Valorile termice vor scădea, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece.

În zona de munte este în vigoare, tot până luni seară, un cod portocaliu de vreme rea; vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar pe creste, 100-120 km/h, va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri, depunându-se strat consistent de zăpadă.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.

Angajăm electrician!