Înșelăciunile prin telefon, coordonate din Penitenciarul Iași

de | 05/11/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și ai Direcției Operațiuni Speciale au destructurat un grup specializat în înșelăciuni prin metoda ,,Accidentul”. Opt persoane bănuite de săvârșirea a 20 de infracțiunii, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei, au fost reținute la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei acțiuni organizate pe raza judeţelor Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi.

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale și polițiști de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Neamț, precum şi din cadrul Poliţiei municipiului Iaşi.

Persoanele vizate, dintre care patru încarcerate, trei aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu şi o persoană aflată în stare de libertate sunt bănuite că, în perioada iulie – octombrie 2017, ar fi comis 18 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, cauzând victimelor un prejudiciu de 41.000 de lei şi 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat de polițiști.

Pe parcursul documentării activităţii infracţionale, polițiștii nemțeni, în colaborare cu Poliţia municipiului Iași, au prins în flagrant un bărbat de 24 de ani, din Iași, în timp ce arunca peste gardul unui penitenciar telefoane mobile, folosite la comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul”, precum şi a altor bunuri interzise la deţinere în penitenciar. Această persoană este cercetată, într-un alt dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de introducerea de bunuri interzise la deținere de către polițiștii ieșeni.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Polițiștii din Neamț au colaborat și cu polițiști din Cluj şi Bacău, pentru probarea altor două de infracțiuni de acest gen, comise pe teritoriile acestor județe.

Cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, din Neamț, Iași și Vaslui,au fost reținute.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.