Firmă din Roman, amendată pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public

de | 08/11/2017 | Local, Social

Administrația locală anunță că echipele Poliției Locale au intensificat controalele în zonele limitrofe ale Romanului pentru a descuraja aruncatul deșeurilor în locuri nepermise. În urma semnalelor primite de la un cetățean, care a identificat mai multe zone unde s-au aruncat deșeuri menajere și resturi de materiale de construcții, polițiștii locali au efectuat mai multe acțiuni de identificare a celor care au aruncat gunoaiele.

În urma acestor controale efectuate în zona Podului de Fier, au fost identificate marți, 14 noiembrie, cinci persoane, cu domiciliul în Roman, Sagna, Ion Creangă, Săbăoani și Dâmbovița, care au fost amendate cu 300 de lei. Cu o zi înainte, alte trei persoane au fost identificate și sancționate contravențional, printre cei depistați numărându-se și o societate comercială din municipiu.

În același timp, în zona străzii Cucutei a fost descoperită persoana care a aruncat mai mulți saci cu deșeuri, fiind sancționată cu amenda maximă și obligată să curețe terenul, lucru deja efectuat.

Monitorizăm permanent aceste zone și, pe parcursul anului, am efectuat inclusiv acțiuni de ecologizare. Nu avem cum să acoperim cu efectivele Poliției Locale tot orașul și toate problemele, fiind vorba de un serviciu comunitar care are stabilit prin lege existența unui polițist local la mia de locuitori. Îmi pare rău să constat că sunt cetățeni din alte localități care consideră că Romanul e groapa lor de gunoi, de aceea vom fi stricți în aplicarea legii. Fac un apel și la romașcani să ne ajute și să semnaleze aceste fapte la numărul gratuit de telefon 0233.984, pentru ca împreună să menținem curat orașul”, a declarat primarul Lucian Micu.

În vara acestui an, în zona Podului de Fier, alte două persoane care au aruncat deșeuri au fost identificate și un al treilea cetățean a fost prins în flagrant în timp ce arunca resturi din construcții. Conform legii, amenda pentru astfel de fapte antisociale este între 100 și 300 de lei, cu obligativitatea ca cel vinovat să curețe zona în termen de 48 de ore de la stabilirea sancțiunii.

Reamintim faptul că dispeceratul Poliției Locale funcționează 24 de ore din 24, apelurile fiind preluate și transmise spre rezolvare echipelor din teren. Prinderea în flagrant a celor care comit fapte antisociale ușurează munca polițiștilor locali, în sensul că aceștia nu mai trebuie să consume timp și resurse pentru a-i identifica pe făptași.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.