Plan de digitalizare pentru Roman. Primarul va merge în Estonia pentru a lua lecții

de | 08/11/2017 | Administrație, Local

Primarul Micu a venit cu idei de la prima gală a excelenței, organizată de Asociația Municipiilor din România. La evenimentul organizat la sfârșitul săptămânii trecute, municipiul Roman a fost premiat pentru transparență, dar șeful administrației locale vrea o dezvoltare și pe partea de digitalizare.

Astfel, proiectul privind asigurarea de WI-FI gratuit în centrul orașului se află în stadiul de implementare, intenția reprezentanților administrației publice locale fiind aceea de a oferi internet gratuit romașcanilor încă din acest an. Alte proiecte, care vor prinde contur în perioada următoare, se referă, printre altele, la crearea unei aplicații pentru telefonul mobil și a modernizării site-ului Primăriei Roman.

Vrem să extindem digitalizarea în primărie, vrem să eliberăm cât mai multe documente online, nu doar cele de urbanism, ci de la cât mai multe compartimente și direcții. De asemenea, vrem să creem o aplicație de mobil pentru ca romașcanii să poată sesiza în mod eficient orice problemă. Vreau să precizez că, dacă cetățenii fac o postare pe un grup sau pe o pagină care nu sunt ale Primăriei, uneori nu ajunge la noi. De aceea avem interesul de a construi această aplicație pentru ca noi să luăm act de toate sesizările cât mai reprede și să remediem cât mai repede aspectele reclamate.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul a vorbit despre exemplul dat de Estonia, o țară mică, dar care este pe primul loc în lume la digitalizare, acolo fiind nevoie de prezență fizică în fața autorităților doar pentru căsătorie, divorț și achiziția unei locuințe. De altfel, Lucian Micu și alți membri ai Asociației Municipiilor din România vor pleca anul viitor în Estonia, într-o vizită de lucru pe această temă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.