Campanie în sate pentru prevenirea sarcinilor la minore

25

Zeci de femei din județul Neamț au beneficiat de consiliere și de contraceptive gratuite, cu scopul de a preveni sarcinile nedorite și de a reduce numărul copiilor abandonați. Aceste acțiuni fact parte dintr-un proiect derulat  de DGASPC Neamț și Fundaţia SERA România, o ONG cu o bogată experienţă în domeniul promovării drepturilor copiilor.

Asemenea acțiuni au avut loc în comunele Pângărați, Oniceni, Vânători Neamț, Bălțătești și Grumăzești. Realizatorii campaniei au distribuit medicilor de familie și asistenților medicali comunitari contraceptive gratuite donate de Fundația SERA pentru a fi date femeilor în funcție de diagnostice și după explicarea modului de administrare sau utilizare. În total, au fost distribuite 215 cutii de prezervative, 115 cutii cu anticoncepționale și 145 de teste de sarcină. Activitățile vor continua și în perioada următoare în alte localități din județ.

În plus, psihologul Biroului de prevenire, împreună cu reprezentanții autorităților locale, desfășoară periodic în școli acțiuni pe tema prevenirii sarcinilor nedorite, a riscurilor implicate de debutul precoce al vieții sexuale, a tulburărilor de adaptare la adolescență, etc.

În perioada 1 ianuarie – 1 noiembrie 2017, Biroul de prevenire a abandonului și instituționalizării copiilor din cadrul DGASPC a instrumentat 33 de cazuri de copii părăsiți în unități sanitare, pentru 16 dintre aceștia reușindu-se integrarea lor în familiile biologice. Celelate cazuri fie se află în lucru, fie copiii au ajuns în grija asistenților maternali profesioniști.

De asemenea, au fost înregistrate 96 de cazuri de mame minore, dintre care 40 sub 16 ani. Toate mamele minore au beneficiat de consiliere psihologică în scopul prevenirii abandonului copiilor, aceleași servicii fiind oferite și membrilor familiilor extinse. În 2016 au fost luate în evidență 146 de mame minore, dintre care 37 cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.