Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru lemn fără acte

88

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combaterea Delictelor Silvice au organizat împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor silvice.

În cadrul verificărilor efectuate privind legalitatea transporturilor de materiale lemnoase pe raza judeţului, a fost identificat în trafic un transport ilegal de material lemnos. Echipajele de control au oprit pe E 85, pe raza comunei Tupilaţi, un autovehicul al cărui conducător auto, un bărbat de 41 de ani, a prezentat avizul de însoţire pentru volumul de 12 metri cubi de cherestea esenţă molid. În urma inventarierii materialul lemnos transportat, a rezultat un plus de 2,43 metri cubi de cherestea.

Verificările au fost extinse de polițiști, iar în urma unui control la punctul de lucru al societăţii comerciale expeditoare, s-a stabilit că aceasta nu a justificat provenienţa materialului lemnos expediat și, mai mult decât atât, s-a constatat o diferenţă de 70 de metri cubi de cherestea de diferite esenţe (răşinoase, gorun, stejar) între stocul scriptic şi stocul faptic al respectivului punct de lucru.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale cu amendă în valoare de 10.000 lei şi au dispus măsura complementară de confiscare a volumului de 2,43 metri cubi cherestea de răşinoase transportat, precum şi a valorii de 45.370,83 lei corespunzătoare volumului de 70 de metri cubi de cherestea.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.