Elevii de la Seminarul Romano-Catolic au fost vizitați de polițiști

de | 17/11/2017 | Educație, Local

Ofițerii de prevenire au fost prezenți, săptămâna aceasta, în rândul elevilor din cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din municipiul Roman. Activitatea s-a desfășurat în contextul Programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”.

Elevilor din clasele IX – XII, profil teologic și pedagogic, le-au fost prezentate, într-o manieră interactiva, aspecte privind cauzele care determină un comportament predelincvent în rândul minorilor, care sunt consecințele adoptării unor astfel de comportamente și prevederi legislative referitoare la regimul răspunderii penale a minorului. Totodată, polițiștii au dezbătut și subiectele traficului și consumului de droguri, a traficului de persoane și siguranța în mediul online.

La finalul activității, elevii au avut ocazia sa urmărească filmul de prezentare al Școlii de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj, elevilor fiindu-le prezentată și oferta educațională a școlilor de poliție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.