Un pasager dintr-un microbuz din Neamț, depistat cu mii de pastile anabolizante

de | 17/11/2017 | Național, Social

Un bărbat are de dat explicații oamenilor legii după ce în bagajul acestuia, polițiștii de frontieră au găsit mii de comprimate ce conțineau substanțe anabolizante. Acesta călătorea cu un autovehicul înmatriculat în Neamț. Din anumite motive, bărbatul le-a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră.

În ziua de 16 noiembrie, în jurul orei 12.00, la punctul de trecere a frontierei Albița, județul Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, ca pasager într–un autocar înmatriculat în județul Neamț, cetățeanul român Radu G., în vârstă de 34 de ani. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. În urma controlului efectuat, la care a fost folosit câinele poliţist Nava, specializat în detectare stupefiante, au fost descoperite ascunse în bagajele personale ale lui Radu G., 3.240 comprimate și 167 fiole de diferite substanțe inlcuse în lista substanţelor interzise prevazută în Legea 104/2008.” – comunicat de presă Poliția de Frontieră

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante descoperite şi sancţionarea a persoanei cu amendă în valoare totală de 33.000 lei.

Anabolizantele sunt substanțe ce activează etapele metabolismului anabolic. Cele mai cunoscute substanțe de acest tip sunt cele interzise sportivilor: substanțele dopante sau steroizii androgenici anabolizanţi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.