Băut la volan, a intrat cu mașina în autoturisme parcate regulamentar

de | 21/11/2017 | Actualitate, Local

Un romașcan care și-a dat întâlnire cu Bachus, luni seară, a decis că poate să se suie la volan și să se plimbe prin oraș. Plimbarea s-a terminat, însă, pe strada Mihai Eminescu.

Chemați la faţa locului, polițiștii au identificat un bărbat de 47 de ani, din Roman, care a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu şi, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ciocnind două autoturisme staţionate regulamentar. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că bărbatul avea o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform legislației în vigoare, pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.