Cine va fi noul director de îngrijiri al Spitalului Roman

de | 21/11/2017 | Local, Sănătate

Perioada de înscriere la concursul pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-a încheiat. Scoaterea la concurs a acestui post vine la jumătate de an de la momentul la care această funcție a fost ocupată, cu caracter interimar, de Lidia Ostahie.

Înainte de Lidia Ostahie, director a fost Elena Chirilă, dar aceasta a trebuit să renunțe la funcție din cauza unor prevederi legale în vigoare la acel moment. Mai exact, conform conducerii Spitalului Municipal de Urgență Roman, problema a apărut la momentul la care a intrat în vigoare noua lege a salarizării, lege care nu era în concordanță cu un ordin de ministru.

În luna august s-a modificat ordinul de ministru și persoanele care au studii superioare, indiferent de domeniu, pot participa la acest concurs. Înainte era nevoie de studii de specialitate, dar s-a eliminat această condiționare.” dr. Maria Andrici, director general SMU Roman

Singura persoană care s-a înscris pentru postul scos din nou la concurs a fost Elena Chirilă. Actualul director de îngrijiri, Lidia Ostahie, a decis că nu mai dorește funcția pe care o ocupă acum, astfel că, cel mai probabil, viitorul director de îngrijiri va fi… fostul director.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.