Aproape 80 de noi angajări după bursa locurilor de muncă – analiza înRoman.ro de luna trecută, corectă

de | 22/11/2017 | Economic, Județean

Aproximativ unul din cinci șomeri care au participat la bursa locurilor de muncă de luna trecută se află acum în rândul angajaților.

La bursă, angajatorii din tot județul au oferit 729 de locuri de muncă, însă doar 570 de șomeri s-au arătat interesați să participe la activitate.

Dintre cei prezenți, 37 de persoane au fost angajate pe loc, iar 146 au fost selectate în vederea angajării.

La o lună de la desfășurarea bursei locurilor de muncă pentru absolvenți organizată în data de 20 octombrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a evaluat rezultatele și, din cele 146 persoane selectate pentru interviu, au fost angajate 77, din care trei persoane absolvente de studii superioare. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în comerț și servicii (49), industria textilă (14), industria alimentară (10) și construcții (4). Cele trei locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic (1), auditor de calitate (1) și kinetoterapeut (1).” – comunicat de presă AJOFM Neamț

Astfel, din 570 de șomeri, 114 (20%) și-au schimbat statutul pe piața muncii. Procentul celor angajați este aproape de ceea ce înRoman.ro a analizat în ziua desfășurării bursei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.