Senatorul Manoliu, la lucrările Comisiei Comune pentru Integrare Europeană Romnia – Republica Moldova

de | 26/11/2017 | Acces Europa, Administrație

În perioada 19-21 noiembrie, la Bucureşti, a avut loc cea de a VI-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, eveniment găzduit de Parlamentul României.

La această activitate a participat și senatorul Dan Manoliu. În prima zi a Reuniunii au avut loc trei şedinţe comune de tip panel, între deputaţii din comisiile permanente ale Parlamentului Republicii Moldova şi omologii lor din comisiile Camerei Deputaţilor şi Senatului României.

Pe agenda discuţiilor din cadrul panelului economie, dezvoltare regională, energie, agricultură, industrie și servicii, la care am luat parte, au fost subiecte precum interconectarea reţelelor de gaze naturale, energie electrică, transport rutier, feroviar şi aerian dintre Republica Moldova şi România, schimb de experienţă în domeniul armonizării legislaţiei naţionale cu cea europeană, participarea Republicii Moldova alături de România la proiecte transfrontaliere şi transnaţionale. Panelul al doilea a făcut referire la afaceri europene, politică externă, securitate și siguranță națională, iar cel de-al treilea panel la educaţie, cultură şi resurse umane. Consider că au fost câteva întâlniri constructive, în urma lor s-au născut propuneri şi idei noi, proiecte şi iniţiative ce urmează să fie lansate pe viitor. Toate aceste lucruri înseamnă de fapt un sprijin mai puternic oferit de România Republicii Moldova.”

Dan Manoliu, senator

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.