Deputatul Leoreanu a fost convingător: statuia domnitorului Alexandru cel Bun are aviz pozitiv de la Ministerul Culturii

87

Deputatul Laurențiu Leoreanu a reușit să obțină avizul Comisiei pentru Monumente, din cadrul Ministerului Culturii, pentru amplasarea statuii lui Alexandru cel Bun în sensul giratoriu de la Dedeman.

Parlamentarul a mers personal la Ministerul Culturii pentru a susține amplasarea acestei statui.

Amplasarea statuii marelui voievod Alexandru cel Bun la intrarea în municipiul Roman dinspre Iaşi, Poarta Nord, a întâmpinat o serie de sincope, culminând cu un aviz negativ din partea Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public. În aceste condiţii, m-am deplasat personal la Ministerul Culturii, acolo unde am susţinut şi argumentat oportunitatea amplasării acestei opere în locaţia dorită de noi şi pot afirma cu mândrie că această acţiune nu a rămas fără răspuns – Am obţinut avizul favorabil pentru amplasarea monumentului în locaţia – Poarta Nord! Costurile acestui monument, de la proiectare, machetare şi până la turnarea în bronz sunt suportate de firma Dedeman, tot ca urmare a unor demersuri realizate de mine în perioada în care încă ocupam funcţia de primar al municipiului Roman.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

În urmă cu câteva luni, aceeași comisie a respins solicitarea Primăriei Roman de a amplasa statuia în sensul giratoriu pe motiv că participanții la trafic care ies din oraș i-ar vedea… spatele.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.