După modelul Firea de la București, Primăria Roman are ziar

de | 28/11/2017 | Administrație, Local

Primăria municipiului Roman a luat exemplu de la Primăria condusă de Gabriela Firea și a tipărit un ziar, pe care îl va distribui gratuit cetățenilor.

Cu un slogan inspirat dintr-o emisiune pentru copii („Un cetățean informat este un cetățean puternic” – sloganul de pe prima pagină a ziarului Primăriei, „Un copil informat este un copil puternic!” – emisiunea „Jurnal pentru copii”, difuzată de Digi 24), ziarul InfoRoman oferă cititorilor o imagine de activitate intensă la nivelul administrației publice locale.

Publicația are opt pagini și prezintă, pe ultima dintre acestea, structura Consiliului Local Roman și câteva hotărâri adoptate de aleșii romașcanilor.

Conform unui comunicat trimis presei, acest ziar va fi unul periodic. Costurile de tipărire sunt de aproximativ 1.000 de euro, dar nu sunt precizate eventuale alte costuri cu editarea și scrierea materialelor.

Din dorința de transparentizare a activității administrației publice locale și pentru informarea corectă a cetățenilor, primarul Lucian Micu a apreciat ca oportună editarea unui material informativ și distribuirea lui gratuită către locuitorii municipiului Roman, astfel încât toți cei interesați să cunoască cele mai importante obiective de investiții sau evenimente realizate pentru Roman. Astfel, începând cu data de 28 noiembrie 2017, Primăria municipiului Roman va distribui gratuit materialul informativ, în format de ziar, InfoRoman, tipărit în 20.000 de exemplare. Costurile pentru tipărirea unui exemplar au fost de 0,19 lei, fără TVA. Distribuția materialelor se va face fără alte costuri, acestea urmând a fi înmânate către cetățeni în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și vor fi puse la loc vizibil în toate structurile din subordinea Primăriei municipiului Roman, pentru ca cetățenii să aibă acces gratuit la informare.” – comunicat de presă Primăria Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.