Șeful Poliției Roman cere sprijin pentru micii campioni

de | 07/12/2017 | Fără categorie, Local, Social

Șeful Poliției municipiului Roman îi roagă pe romașcani să fie alături de campioni în pragul sărbătorilor de iarnă. Nu este pentru prima dată când Dragoș Bălău face apel, în nume personal, către cei cu suflet mare și, totodată, se implică activ pentru ca tineri sportivi să primească o răsplată pentru cel puțin un an de muncă.

În decembrie 2015, prin efortul unor oameni cu suflet mare, am reușit să aducem pe Moșul la micii campioni de la Clubul Sportiv Roman – Secția Lupte, antrenați de profesorul Artenie.
Așa cum vă spuneam și atunci, copiii nu i-au cerut Moșului telefoane mobile scumpe sau jocuri ci doar ghete, mănuși, ghiozdane, geci, șosete… Bucuria copiilor, dar și a antrenorului lor, au fost darul pe care noi, cei care am participat la acțiune, l-am primit de la Moșul. Dacă doriți să fiți Moș Crăciun pentru un campion vă rugăm să ne contactați, în privat, sau la telefoanele 0766252494 și 0765214973.” – Dragoș Bălău, postare Facebook

Postarea este însoțită și de cîteva versuri sugestive.

Moș Crăciune, fii tu bun
Și în seara de Ajun
Să nu uiți de gașca mea,
Chiar de este vreme rea.
Au fost harnici și cuminți,
Au ascultat de părinți.
Lupta au dus-o cu greu,
Fiind flămânzi mai mereu …..
Au muncit un an pe rupte
Și-au primit medalii,cupe.
Astăzi eu te rog frumos
Ca din sacul tău mănos
Să cobori către ai mei
Raza ta plină de viață
Un strop de sfântă speranță !

Și te rog bunule Moș,
Dacă ai avea în coș
Niște ghete și șosete
Pentru băieței și fete…
De va fi și altceva
De toate ne-om bucura!

Apelul șefului Poliției Roman vine ca o confirmare a unei realități știute de mulți ani: în România, sportul este subfinanțat, iar sportivii nu primesc sprijinul financiar și logistic adecvat pentru a ajunge la performanță. Iar Dragoș Bălău știe destul de bine acest lucru, fiul său, Andrei Bălău, fiind campion național la cros triatlon.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.