Case de tip familial în locul Complexului „Romanița”

de | 11/12/2017 | Local, Social

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț vrea să ofere servicii de sociale ca în occident copiilor care se află la Complexul de Servicii „Romanița” din Roman. Instituția intenționează să acceseze fonduri europene pentru construirea a trei case de tip familial în care să fie transferați copiii rezidenți din serviciul existent, concomitent cu reabilitarea, modernizarea și dotarea unui spațiu necesar pentru înființarea de servicii de zi de recuperaredestinate atât copiilor din casele de tip familial ce vor fi construite cât și pentru copiii din comunitate.

Pentru acest lucru, DGASPC Neamț are nevoie de sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Roman.

Prin adresa nr. 20758/2017 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț solicită Consiliului Local al municipiului Roman să sprijine demersul acestei instituții pentru continuarea procesului de dezinstituționalizare pentru copii, prin închiderea Centrului de protecție a copilului cu dizabilități (serviciu rezidențial) din cadrul Complexului de Servicii ”Romanița” din Roman și ofertarea unor alt gen de servicii sociale. Solicitantul de finanțare pentru apelul din cadrul POR va fi un parteneriat constituit din DGASPC Neamț și UAT Roman, liderul de parteneriat va fi DGASPC Neamț, iar responsabilitățile pentru implementarea proiectului se vor împărți. Municipiul Roman va pune la dispoziția proiectului 3 parcele de teren de câte 600 de metri pătrați în str. Romaniței nr. 1, 3 și 5, pe care se vor construi cele trei case de tip familial în care vor fi transferați copiii rezidenți din serviciul rezidențial existent, construcții ce se vor realiza cu fondurile obținute de proiect; terenurile se vor folosi numai în scopul și pe durata proiectului. De asemenea, pentru înființarea unui Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, imobilul din bd. Roman Mușat nr. 78, se va pune la dispoziția proiectului, urmând ca toate lucrările de amenajare în acest sens să fie prevăzute ca atare în bugetul proiectului.” – expunere de motive proiect de hotărâre

Acest parteneriat urmează a fi dezbătut de aleșii romașcanilor în ședința de îndată a Consiliului Local Roman de marți, 12 decembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.