Hering vândut drept scrumbie

de | 11/12/2017 | Actualitate, Local

Polițiștii nemțeni au intrat într-o pescărie din Roman, dar nu pentru a cumpăra pește, ci pentru averifica documentele de proveniență ale produselor aflate la vânzare. Oamenii legii au descoperit 200 de kilograme de păstrăv pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă.

De asemenea, polițiștii au depistat 105 kilograme de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat drept scrumbie sărată.

Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar Veterinare Neamț, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea distrugerii autorizate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă. Totodată cantitatea de 305 kg de peşte a fost confiscată, parte din aceasta (105 kg hering) urmând a fi distrusă.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

În cadrul aceleași acțiuni, polițiștii au mai aplicat 11 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2.200 de lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.