Vânătorii, „ochiți” de polițiști

de | 11/12/2017 | Actualitate, Județean

După ce s-au făcut de râs în Europa când au permis braconarea și transportarea în Italia a sute de păsări împușcate la Săbăoani, autoritățile române vor acum să arate că și-au învățat lecția.

În urma unei activități de control desfășurate de polițiștii nemțeni față de o partidă de vânătoare de păsări, ce a avut loc în data de 9 octombrie, s-a stabilit că doi bărbați de 50 și 67 de ani, din Ion Creangă au organizat şi au participat la o vânătoare pe fondul de vânătoare Deleni, în baza autorizaţiei, dar și după expirarea valabilităţii acesteia.

În acest caz, polițiștii au demarat cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, constând în vânătoarea efectuată fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare. Permisele de armă şi de vânătoare ale celor doi bărbați au fost reținute până a finalizarea cercetărilor.

Reamintim că, în luna octombrie, în bagajele a patru cetățeni italieni au fost descoperite, pe aeroportul din Bergamo, peste 1.000 de ciocârlii împușcate. Bărbații le vânaseră la Săbăoani și au plecat cu păsările moarte din România pe calea aerului, fără ca autoritățile române să-și dea seama ce se întâmplă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.