Când autoritățile își dovedesc limita: un bătrân din Butnărești a acoperit singur gropile de pe drum

de | 19/12/2017 | Administrație, Mișcare Civică, Rural, Social

Fără vreo mare speranță din partea autorităților locale și pentru că a vrut ca alți consăteni să nu mai treacă prin ce a trecut el, un bătrân de 81 de ani din Butnărești s-a apucat de astupat gropile din drumul comunal care face legătura Secuieni – Butnărești.

Bătrânul a mers cu motocicleta cu ataș pe care o are în dotare, a adunat materialele necesare și s-a pus pe treabă.

Zilele trecute am mers cu o mașină la Roman, după pensie, și a intrat într-o groapă de am crezut că i-a sărit roata. M-am gândit, când vin înapoi, să fac ceva. M-am dus pe unde am știut că găsesc pietre mari.Le-am adus și am astupat gropile. Apoi am adus balast fin și am turnat printre pietre și s-a așezat ca lumea. Și azi (n.r. – marți, 19 decembrie) am fost și m-am uitat și nu s-au mișcat, stau cum trebuie. Eu cred că am făcut bine: am astupat opt gropi în care intrai cu roata și altele mai mici, în total vreo 20.

Costică Moisei, sătean din Butnărești

Nu acuză administrația locală, dar spune că omul trebuie să se spele în fiecare zi, nu doar atunci când merge la biserică; adică cei puși să cârmuiască trebuie să facă mereu treabă, nu doar din patru în patru ani. Doar că, din funcția de ales local, lucrurile se văd altfel. Primarul comunei Secuieni, Vasile Ivancea, a fost curios să afle cine a reclamat situația la presă și s-a arătat mai deranjat de inițiativa bătrânului decât de starea drumului.

Dar el în calitate de…? Drumul este în reablitare, ca valoare este vorba despre 2,7 milioane de lei, suntem în procedură de licitație, în primăvară se va reface. Acesta este un drum făcut cu fonduri SAPARD, lucrat foarte prost la acea vreme. Sunt două gropi la curbă, la Căldare încă două și mai este una la pod, pe stânga spre școală. În rest, drumul este crăpat, dar nu sunt gropi atât de mari. Nu zic că e rău că a acoperit gropile, dar cred că vrut să facă impresie.

Vasile Ivancea, primarul comunei Secuieni

Ceea ce a făcut Costică Moisei au mai realizat și alți cetățeni, în alte comune din țară. În comuna Butea din Iași, spre exemplu, oamenii au pus mână de la mână și au asfaltat un drum care era uitat de autoritățile județene de ani buni. Din păcate pentru ei, autoritățile i-au trimis în judecată pentru lucrări efectuate fără autorizație. Evident, nicio autoritate nu trimite în judecată administrațiile publice care pun în pericol viețile oamenilor prin lipsa lor de acțiune.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.