Târgul de Crăciun la Neamț – miercuri cântă Holograf

de | 19/12/2017 | Actualitate, Cultură, Județean

Miercuri, 20 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamţ vor sosi artişti de renume naţional şi internaţional. Seara va debuta cu recitalul oferit de Asociatia Culturala ”M.Y.Music Art” din Moinești; va urca apoi pe scenă Dorian, un artist în vogă, mai ales în rândul publicului tânăr, iar seara va fi încheiată de celebra trupă rock, Holograf.

Asociatia Culturală ”M.Y.Music Art” Moineşti – a fost înființată în anul 2010 cu scopul de a descoperi, promova și iniția în cântul muzicii ușoare, copiii talentați din județul Bacău, devenind o școală de canto remarcată la nivel național și nu numai, prin performanțele deosebite obținute de elevii clasei de canto muzică ușoară, în majoritatea concursurilor, în care nu de puține ori au cucerit marile premii, cât și clasarea lor în cele mai importante concursuri televizate ca: Next Star-Antena 1, unde au participat cei mai talentați elevi ai prof. Irina Pashalov.

Dorian – și-a făcut debutul pe scena muzicală românească alături de Jazzy Jo, în aprilie 2013, cu piesa „Mi-ai intrat în cap”. Ultimul său featuring este piesa „Can I Get A…”, primul track de pe al treilea album Smiley – „Acasă”. De-a lungul timpului, Dorian a colaborat cu Sore și Brighi. În 2014, el a lansat primul său single intitulat „Mare Albastră”. La începutul anului 2015, Dorian a revenit cu un nou single – „Ce ne facem?”, urmat de alte două piese: „Sexual” (feat. Smiley) și „Work” (feat. Jazzy Jo). Artistul a colaborat, de asemenea, cu Feli pentru piesa „Perfect for You”. În septembrie 2015, Dorian a bifat o nouă colaborare de succes, lansând, împreună cu Alexandra Stan, single-ul „Motive”. În 2016 a colaborat cu Andra,

Holograf – În 1978 Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc și Stefan Radulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul “nucleu” al Holograf-ului. La scurt timp dupa aceea, in 1979, au fost cooptati doi membri noi: Edi Petrosel (tobe) si Tino Furtuna (clape), ei rămânând până azi în formație. ÎIn 1983, trei dintre membri fondatori (Mihai Pocorschi, Edi Petrosel și Tino Furtuna) împreuna cu doi muzicieni din Craiova (Gabriel Cotabita și Nicky Temistocle) lansează albumul de debut – “Holograf 1”. În 1986 vin în trupă Edi Petrosel, Tino Furtuna, Dan Bittman, Ion Olteanu și Marti Popescu; în 1987 apare “Holograf 2”. În 1988 se lansează „Holograf 3”, iar după decembrie 1989 trupa pleacă la primele concerte în occident.

 

*foto: https://www.facebook.com/CraciunLaNeamt/

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.