Extrădat din Austria pentru a fi internat prin decizie judecătorească

de | 27/12/2017 | Județean, Justiție

Un bărbat de 30 de ani din Dulcești a fost extrădat din Austria și adus în România pentru a ispăși pedeapsa la care a fost condamnat de Judecătoaria Roman.

Bărbatul a fost dat în urmărire internațională, după ce față de acesta s-a dispus, inițial, măsura de siguranță de tratament medical obligatoriu și persoana nu și-a respectat obligațiile. Bărbatul a fost fiind depistat în data de 15 august de autoritățile austriece, fiind preluat de polițiștii români, la sfârșitul săptmânii trecute, spre a fi internat.

Totodată un alt nemțean de 43 de ani, din Piatra Neamț a fost escortat în țară de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale, în data de 20 decembrie. Acesta a fost depistat pe data de 7 octombrie în Franța, pe numele nemțeanului fiind emis un mandat de arestare internațional, în baza condamnării, de către Tribunalul Arad, la zece ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.