Fostul deputat Ursărescu riscă să ajungă după gratii: trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

de | 27/12/2017 | Justiție, Local

Fostul parlamentar romașcan Dorinel Ursărescu riscă să ajungă după gratii. Acesta are o condamnare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA, în care a fost acuzat că a primit bani pentru a-și folosi influența politică. În a treia zi de Crăciun, acesta a fost trimis din nou în judecată de DNA, de data aceasta pentru cumpărare de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Banu (aflat în arest din cauza unei alte condamnări, pentru fapte de corupție) – la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată; Dorinel Ursărescu – administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență; Ion Rotaru – administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Procurorii DNA susțin că, în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, Mihai Banu, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte (PDL), prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion).

Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive.” – comunicat DNA

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.