Paula Seling cântă vineri la Târgul de Crăciun

de | 28/12/2017 | Actualitate, Județean

Ziua de vineri, 29 decembrie, la Târgul de Crăciun la Neamţ, va debuta cu un recital oferit de Clubul „Ruby Ma Music Art”. Aceştia vor fi urmaţi de membrii formaţiei sucevene „Alter Ego”. Showul serii îl va constitui recitalul oferit de îndrăgita solistă Paula Seling.

„Alter Ego” reprezinta un proiect al unor tineri din Suceava. Înfiinţat în 2015, grupul abordează o varietate de genuri. „Alter ego” are următoarea componenţă: Adrian Galbau – tobe, Ilie Aurelian Zugrav – bass, Daniel Balan – clape,  Ciprian Baicu – saxofon,  Relu Calcea – chitară, Alexandra Irimesei – voce, Cristi Rangu – chitara și voce.

Paula Seling – născută chiar de ziua de Crăciun a anului 1978, la Baia Mare, Paula Seling a studiat încă din copilărie muzică, atât canto cât și pian. La 15 ani s-a înscris la Școala Populară de Arte și a intrat în trupa „Enders” (la clape și solistă), cu care a aparticipat la numeroase festivaluri pentru copii și tineret. Dincolo de premiile obținute alături de Enders, cel mai important moment a fost întâlnirea cu cei de la Fundația Culturală Phoenix (1995) și cu Paul Nancă, cel care avea să o sprijine pe parcursul întregii cariere. După absolvirea Colegiului „Gheorghe Sincai” din Baia Mare (1997), Paula se mută în Bucurest pentru a urma Școala Superioară de Jurnalistică. În plan muzical, primul succes a venit în 1996 când a obținut premiul „Aurelian Andreescu” sub îndrumarea Andei Popp. Un an mai târziu avea să își facă debutul și să se impună pe scena muzicală românească, obținând trofeul în festivalul de la Mamaia, cântând în deschiderea concertului lui Joan Baez dar și la festivalul „Cerbul de Aur”.Debutul discografic a avut loc în 1998 cu albumul în limba engleză Only Love înregistrat la Sound House Records în Germania. În același an apare și un album de colinde înregistrat alături de Narcisa Suciu. A urmat albumul din 2001, Mă voi întoarce. În același an apar materialele Știi ce înseamnă și Prima selecție. Pentru ca în toamnă lui 2002 să apară un nou material cu cântece de Crăciun : Albumul de Crăciun. În 2003 apare ceea ce Paula consideră „cel mai consistent” album de până atunci, Fără sfârșit, un material ce includea 17 piese. Iar în 2006 a lansat albumul De sărbători, care cuprinde colinde și cântece de sezon sau de compilatia 1998-2008, marcând astfel un deceniu de activitate. Culeg vise este albumul apărut în 2009. În 2010, după ce a câștigat selecția națională Eurovision, Paula Seling a reprezentat România în concurul de la Oslo. De-a lungul carierei sale, Paula a avut ocazia de a urca pe scenă alături de nume importante că Joan Baez, Chick Corea, Al Bano, Anita Doth, Tony Hawks, Michael Bolton, Beyonce sau Jesse Dixon.

 

*foto: https://www.facebook.com/paulaseling/

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.