Concesiunea deșeurilor în zona Romanului, amânată prin vot. Cine ar putea să ne ridice gunoaiele în următorii șapte ani

109

Desemnarea operatorului care să se ocupe de colectarea și selectarea deșeurilor în Zona 2 (zona Romanului), în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul județului Neamț, nu a fost aprobată în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Neamț, care a avut loc săptămâna aceasta.

Aprobarea concesionării serviciului de colectare și selectare a deșeurilor trebuie făcută cu votul a două treimi dintre consilierii județeni, dar aleșii PNL s-au abținut, motivând că nu au avut timp să citească proiectul de hotărâre (trimis de aparatul de specialitate al CJ Neamț cu doar 24 de ore înainte).

O altă chestiune discutabilă este legată relația dintre Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EcoNeamț, entitate care trebuie să verifice operatorii ce se ocupă cu gestionarea deșeurilor și al cărei șef este Eduard Corduneanu; adică o persoană ce are relații strânse cu firma Rossal SRL Roman, firmă care, în urma unei contestații, a câștigat licitația pentru Zona 2 (zona Romanului), contractul având o valabilitate de 96 de luni. Tot Rossal SRL Roman, în asociere cu o altă firmă, se ocupă de gunoaiele din zona Tîrgu Neamț.

Despre evoluția proiectului european care ar trebui să facă din județul Neamț unul curat, în care deșeurile să fie colectate separat, înRoman.ro a scris de mai multe ori, cea mai recentă analiză putând fi accesată aici.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.