Traficanți cu „Call Center”. Percheziții în Neamț

120

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română au efectuat astăzi un număr de 47 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Neamț, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Membrii grupării intrau în posesia unor medicamente suspuse controlului special prin intermediul unor farmacii, cu complicitatea unor farmaciști, utilizând reţete falsificate, precum şi alte metode. Ulterior, membrii grupării preluau comenzi de la clienţi în sistem on-line (site-uri de farmacii online) printr-un ”call-center”. După ce simulau efectuarea unor controale medicale, clienții, crezând că au fost consultaţi de un medic real, plăteau în avans valoarea medicamentelor, lucru care se întâmpla prin intermediul unor servicii financiare de transfer de bani sau în monedă Bitcoin.

DIICOT estimează că traficanții au obținut astfel peste 55 de milioane de lei, adică mai mult de zece milioane de euro. Cei mai mulți clienți fiind din SUA, investigațiile pentru destructurarea grupării au fost desfășurate cu sprijinul autorităților americane DEA (Drug Enforcement Administration).

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.