În luna ianuarie romașcanii au respirat un aer poluat

113

2017 a fost anul în care orașul Roman a intrat în top cinci cele mai poluate orașe din România. La fel ca la nivel guvernamental, administrația locală nu pare prea preocupată de acest aspect: la întrebarea inRoman.ro dacă se vor lua măsuri pentru un aer mai curat, primarul Lucian Micu a răspuns că nu a primit o informare oficială că în Roman aerul este poluat.

Datele publicate de Ministerul Mediului arată că și în luna ianuarie a noului an, în multe zile aerul a fost extrem de poluat cu particule. Indicele PM 10 este cel care arată volumul de particulele în suspensie din aer, particule ce provin în special de la emisiile generate de mașini, mai ales de la cele cu motoare diesel. Acestea pot provoca astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur.

Din totalul de 31 de zile ale lunii doar în zece s-a înregistrat o calitate bună și foarte bună a aerului, în 18 zile calitatea aerului a fost medie iar în trei zile calitatea aerului a fost proastă. În ziua de 25 a lunii s-a înregistrat cea mai mare valoare medie zilnică a indicelui PM10: 70,42 ug/m3, dar au fost momente din zi în care s-au depășit 100 ug/m3. Cele mai grave situații s-au întâlnit pe data de 4 în jurul orei 21:00, pe data de 7 în intervalul 19:00 – 22:00 și pe data de 24 în intervalul 19:00 – 21:00.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.