Peste 100 de profesori vor să iasă la pensie mai târziu

de | 06/02/2018 | Educație, Județean

Peste 100 de cadre didactice din județul Neamț nu se simt pregătite să se despartă de activitatea de la catedră, deși au ajuns la vârsta pensionării. Sunt 123 de profesori, învățători și educatori care vor să fie în fața elevilor și în anul școlar 2018 – 2019, iar pentru aceasta au făcut solicitare scrisă către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Un cadru didactic poate continua să predea încă trei ani peste vârsta pensionării dacă depune cerere anuală pentru prelungirea activității și aceasta este aprobată de Consiliul de Administrație al unității de învățământ și de Inspectoratul Școlar. În lista publicată de ISJ Neamț sunt 12 cazuri în care Consiliul de Administrație nu a acceptat prelungirea activității didactice a profesorului din cauza neîncadrării în bugetul instituției.

Cei care lucrează în învățământ susțin că există mai multe situații care-i determină pe profesorii pensionari să ceară prelungire: fie au clase pe care vor să le ducă până la capăt (diriginți, învățători, educatori), fie pentru postul respectiv nu ar exista alți doritori. Însă, dacă ne uităm pe lista unităților de învățământ, se poate observa cu ușurință că cele mai multe sunt din mediul urban, astfel că sigur ar putea fi profesori tineri care să vină la catedră dacă aceste posturi ar fi libere.

profesori pensionari 1 profesori pensionari 2 profesori pensionari 3 profesori pensionari 4 profesori pensionari 5 profesori pensionari 6 profesori pensionari 7

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.