Monitorizare înRoman.ro: Dan Manoliu – zeci de propuneri legislative și luări de cuvânt

de | 12/02/2018 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Ioan Munteanu (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în perioada de un an de la preluarea mandatului? înRoman.ro face o analiză bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar. Am început, în ordine alfabetică, cu cei care ne reprezintă în Camera Inferioară a Parlamentului României, adică cu deputații. Continuăm monitorizarea cu cei trei senatori nemțeni.

Dan Manoliu, senator PSD, este membru în Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare, membru în Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni. De asemenea, este membru în grupurile de prietenie cu Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și vicepreședinte al grupului de prietenie cu Portugalia.

Activitatea senatorului Dan Manoliu într-un an:

  • are 40 de inițiative legislative;
  • a făcut 7 declarații politice;
  • a adresat 4 întrebări și interpelări;
  • a susținut o moțiune;
  • are 15 luări de cuvânt în plen.

Site-ul Senatului nu permite centralizarea voturilor fiecărui senator, astfel că, spre deosebire de monitorizarea deputaților, la senatori nu se poate vedea de câte ori au votat. Totuși, dacă aveți răbdare, puteți căuta un anume vot al senatorului Dan Manoliu, fie prin introducerea unor cuvinte-cheie, fie prin introducerea unei anumite date.

Senatorul Dan Manoliu este singurul parlamentar nemțean care a trimis presei un raport de activitate după un an de mandat. Printre propunerile legislative la care Manoliu figurează coinițiator se numără cele privind Legea muntelui; modificarea şi completarea Legii nr.8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi; modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului; modificarea art.1 lit.ad) şi a art.42 lit.o) din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006; modificarea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare; modificarea OUG nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori; modificarea şi completarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. În întrebările și interpelările sale, senatorul a fost interesat de îmbunătățirea calității serviciilor în sistemele de management ale deșeurilor, diminuarea taxei naționale de depunere a deșeurilor, situația pacienților cu defecte locomotorii, condițiile de călătorie ale românilor în UK după Brexit.

Declarațiile de avere și interese ale lui Dan Manoliu:

  • 1 teren intravilan în comuna Cordun;
  • 1 casă în Cordun;
  • 2 apartamente în Roman;
  • bijuterii, obiecte de cult și ceasuri în valoare de 7.500 de euro;
  • 1 cont curent de aproape 24.000 lei;
  • 1 credit de 58.000 (nu este specificată moneda);
  • a luat un împrumut de la o persoană fizică în valoare de 40.000 (nu este specificată moneda);
  • președinte PSD Roman;
  • vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Dan Manoliu în Senat?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna noiembrie 2017, de 9.153 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă de aproximativ 200 lei/zi și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Dan Manoliu are birou parlamentar în sediu PSD Roman și ține audienție în fiecare sâmbătă (de la 10.00 la 13.00) și duminică (între 11.00 și 13.00). De asemenea, senatorul poate fi contactat la biroul de la Senat, din Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, telefon: 021.312.03.78, fax: 021.312.37.36.

Vezi, în cadrul monitorizării înRoman.ro, și activitatea parlamentarilor:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.