PNL a boicotat ședința CJ Neamț în care ar fi trebuit să se aprobe bugetul

de | 19/02/2018 | Administrație, Județean, Politică

Consilierii PNL Neamț au anunțat că nu vor partcipa la ședința Consiliului Județean de luni, 19 februarie, în care ar fi trebuit să se aprobe bugetul județului Neamț. Aceștia au trimis comunicatul presei cu aproximativ jumătate de oră înainte de începerea lucrărilor din plenul legislativului județean.

Aleșii liberali reclamă faptul că proiectul de buget al județului Neamț pe anul 2018 nu a fost supus dezbaterii publice așa cum prevede legea și că nu respectă mai multe principii, precum cel al realității bugetare sau al  reprezentativității politice corecte.

În al doilea rând, prin decizia de convocare a ședinței extraordinare, consilierilor județeni liberali le-a fost transmis și un proiect de buget, însă acesta nu cuprindea un raport detaliat prin care să fie oferite explicațiile necesare sau motivațiile care ar justifica o serie de cheltuieli prevăzute pentru anul în curs, cel puțin pentru obiectivele de investiții sau pentru capitolele care înregistrează majorări semnificative ale sumelor alocate. Grupul consilierilor județeni liberali consideră că pe marginea proiectului de buget pentru județul Neamț, pe anul 2018, este nevoie de o serie de lămuriri si o discuție profundă, înainte ca acesta să fie votat. De exemplu, în capitolul ”Lucrări de infrastructură”, fie că vorbim de lucrări noi sau investiții care trebuie continuate, nu s-a avut în vedere respectarea solicitărilor venite din partea primarilor PNL, dar nici din partea edililor de altă culoare politică cu reprezentativitate județeană. Primarul comunei Tămășeni a solicitat  reparația DJ201C, între km 9 și km 10,5, având în vedere că în acest moment această porțiune este doar balastată, însă în proiectul de buget nu este prevăzută această sumă. De asemenea, au fost solicitați bani pentru reparația DJ207B Roman – Cordun – Săbăoani, DJ 207A Roman – Bîra – Boghicea, dar și pentru DJ157 Târgu Neamț – Oglinzi – Răucești. Aceste obiective nu sunt prevăzute în buget, deși sunt importante într-o viziune care să implice dezvoltarea corectă și unitată a județului.” – comunicat de presă PNL Neamț

Alte aspecte semnalate de consilierii din opoziție se referă la alocarea a 176.000 lei pentru un brand turistic al județului, 43.000 lei pentru un site nou al Consiliului Județean Neamț sau 120.000 lei pentru materiale de curățenie.

Pentru că, pe lângă consilierii PNL au lipsit și doi consilieri județeni de la PSD, ședința programată pentru luni după-amiază nu a mai avut loc.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.