Un romașcan cinstit: a predat polițiștilor o brățară de aur găsită

de | 01/03/2018 | Local, Social

Mare le-a fost mirarea polițiștilor romașcani când au văzut cum o persoană intră în sediul Poliției Municipiului, nu pentru a reclama ceva, ci entru a preda o brățară de aur găsită pe jos.

Evenimentul, despre care oamenii legii spun că este „o situație mai rar întâlnită”, a avut loc pe 14 februarie. Polițiștii nu au făcut public imediat cazul, încercând să identifice proprietarul brățării cu surse proprii.

Proprietarul bunului este așteptat de către polițiști pentru a-și recupera brățara, numai după ce face dovada că îi aparține, prin prezentarea semnalmentelor.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Conform legii, gestul de a nu preda în termen de zece zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său,  constituie infracțiunea de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, prevăzută de art. 243 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la trei luni sau cu amendă. Cu toate acestea, puține sunt situațiile în care bunurile pierdute sunt predate autorităților.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.