Lecții IT pentru copii de la țară

de | 19/03/2018 | Cultură, Educație, Județean

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC cursul de formare din cadrul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ din județul Neamț.

În perioada 23-25 martie, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț vor fi instruiți bibliotecarii și câte doi copii din localitățile partenere în proiect: Biblioteca Comunală Tazlău, Biblioteca Comunală Gherăești, Biblioteca Comunală Bîra, Biblioteca Comunală Tămășeni și Biblioteca Comunală Girov.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii cu rolul de Ambasadori ai proiectului, va organiza un club de coding în cadrul bibliotecii județene și va organiza târguri de știință pentru copiii din județ.

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea de cluburi de coding în bibliotecile publice din diferite zone ale României. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale și STEM ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate se deschide o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât în următorii 3 ani, la nivel național 2.149 de copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și având sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.