Primăria Sector 3 București, model de digitalizare pentru Roman

de | 19/03/2018 | Administrație, Local

Digitalizarea serviciilor oferite de Primăria municipiului Roman se va face în etape și pe un timp îndelungat. Deși au anunțat ca prioritate modernizarea sitelului și crearea unei aplicații, reprezentanții administrației publice locale s-au „blocat” în discuțiile cu firma care ar trebui să lucreze la aplicație.

Astfel, deocamdată se știe doar că se lucrează la modernizarea siteului și că un angajat al compartimentului IT din Primărie va merge la alte primării din țară, care stau mult mai bine la acest capitol, pentru a învăța din lucrurile deja verificate de alții – schimbul de experiență se va face la Primăria Sector 3 București. În plus, primarul vrea ca persoanele care au de făcut programări la Starea Civilă să poată face online acest lucru. O altă idee de digitalizare se referă la preluarea noii cărți de identitate, intenția fiind aceea de a înștiința persoana (prin email sau sms) că documentul este gata și poate fi ridicat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Sescu Felix

    Corect, marea „digitalizare”!! mai angajati 10 oameni!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.