Stadionul Moldova ar putea fi modernizat datorită UEFA Euro 2020

de | 01/07/2019 | Local, Sport

Administrația locală are șansa de a primi finanțare pentru modernizarea stadionului Moldova de la Compania Națională de Investiții (CNI). Dar nu pentru că această instituție ar fi extrem de generoasă cu proiectele pe care le susține, ci datorită Campionatului European de Fotbal de anul viitor.

În momentul în care România și-a depus candidatura pentru a organiza Campionatul European de Fotbal, una din obligațiile asumate de Guvern a fost aceea de a moderniza sau de a construi 150 de stadioane în țară. Noi sperăm ca și stadionul din Roman să fie inclus la finanațare, îndeplinim toate condițiile. Am trimis documentația vineri. Cred că reabilitarea stadionului Moldova ar presupune un efort financiar mai redus față de alte stadioane, întrucât gazonul și întregul complex se prezintă în condiții destul de bune, probleme sunt în ceea ce privește zona de suporteri. Proiectul standard pentru reabilitarea acestor stadionae constă în amenajarea unei nocturne și a 5.000 de locuri pentru suporteri.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

La același stadion administrația locală va amenaja o pistă de alergare, săptămâna aceasta fiind așteptată cantitatea de zgură necesară pistei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.