Site icon inRoman.ro

ANI: Maricel Benchea în stare de incopatibilitate

Marcel Benchea

Într-un comunicat emis astăzi, 29 martie 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) apreciază că fostul consilier local Maricel Benchea s-a aflat în situație de incompatibilitate administrativă.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a trei Hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Roman prin care s-a alocat din bugetul local suma de 1.750 mii lei pentru Sport Club Municipal – Petrotub Roman, club sportiv în cadrul căruia Benchea Maricel deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004” specifică ANI.

Decizia ANI nu este definitivă și poate fi atacată în contencios-administrativ.

Fostul consilier local Maricel Benchea – fost economist al companiei județene de apă ApaServ, președinte al unei asociații de proprietari și președintele clubului de fotbal Petrotub Roman – și-a dat demisia din CL Roman pe data de 29 februarie 2016, postul său fiind vacantat pe data de 2 martie. Mai târziu a devenit șef al Serviciului competiții sportive în Primăria Roman, ca urmare a unui concurs la care a acumulat peste 90 de puncte și la care a avut doi competitori, unul fiind exclus datorită faptului că nu avea vechimea necesară, iar unul nu s-a prezentat la examen.

În comunicatul emis de ANI mai apar și alți lucrători din administrația publică considerați a fi în stare de incopatibilitate:

Exit mobile version