Site icon inRoman.ro

Indemnizații în AGA ApaServ: 150.000 de euro

Untitled 1

Bătălia din Consiliul Județean Neamț pentru a fi reprezentant al unei instituții județene în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la societățile comerciale subordonate nu este străină nemțenilor. De-a lungul celor patru ani au fost numeroase schimbări ale acestor reprezentanți, s-au calculat algoritme politice, s-au încălcat înțelegeri, s-au purtat dicuții și negocieri dure. La început, miza acestor locuri a fost una de control politic. Partidele au vrut mereu să aibă în AGA oameni loiali, care să facă după voința șefilor politici.

În cazul companiei ApaServ SA, din 2013, miza a devenit și una financiară. Oamenii trimiși acolo erau răsplătiți pentru fidelitatea de grup prin sume deloc de neglijat, mai mari decât un salariu minim pe economie. Practic, din bugetul societății se plăteau indemnizații acelor oameni care răspundeau, înainte de toate, ordinelor partidelor. Sub sloganul ”grija pentru cetățean”, asumat de toate formațiunile politice, membrii AGA primesc o indemnizație la care mulți nemțeni doar speră, deși muncesc pe rupte zi-lumină.

Toate indemnizațiile pentru membrii AGA se plătesc din bugetul companiei, adică al nostru, al tuturor.

Iată cine sunt oamenii care au reprezentant CJ Neamț în AGA a companiei ApaServ în mandatul 2012 – 2016 și câți bani au primit pentru că au venit la ședințe, așa cum le-a trimis ApaServ, în urma unei solicităr inroman.ro:

Anul 2012

Au mai fost în AGA trei reprezentanți ai municipiului Piatra-Neamț și doi ai comunei Alexandru cel Bun:

În 2012 au fost cinci ședințe AGA , iar indemnizația de ședință a fost de 59 lei brut – ianuarie, 51 lei brut -mai și 55 de lei brut – septembrie, octombrie, noiembrieBugetul anual pentru plata indemnizațiilor a fost de 2.526 lei.

Anul 2013:

Indemnizația de ședință a fost de: 59 lei brut pentru perioada ianuarie – septembrie, 1.189 lei brut pentru perioada octombrie – decembrie și 500 de lei pentru Victor Marghidan.

Au fost ședințe în lunile: ianuarie, februarie, aprilie, mai, iulie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Bugetul total pentru plata indemnizațiilor a fost de 31.207 lei.

Anul 2014:

Indemnizația de ședință a fost de 2.360 de lei brut în perioada ianuarie – iunie, de 2.226 de lei în iulie și de 2.428 de lei în perioada august – decembrie.

Ședințe AGA au fost în fiecare lună, cu excepția lunii august; în unele luni au avut loc și câte două întruniri, chiar dacă doar una s-a luat în calcul la plată. În 2014, bugetul annual pe care ApaServ l-a cheltuit cu indemnizațiile membrilor AGA s-a ridicat la 277.356 lei.

Anul 2015:

Indemnizația a fost de 2.428 de lei brut în perioada ianuarie – martie și de 2.519 lei brut în perioada aprilie – decembrie; membrii AGA s-au întâlnit în fiecare lună, cu excepția lunii august și a lunii octombrie, iar în luna mai au avut loc două ședințe. Din răspunsul ApaServ nu reiese dacă anul trecut s-a plătit cel mult o ședință pe lună sau fiecare ședință în parte. Bugetul pentru indemnizații a fost, în 2015, de 277.162 de lei.

Anul 2016:

Indemnizația de ședință a fost de 2.519 lei în ianuarie și februarie și de 1.417 lei începând cu luna martie. De la începutul anului, membrii AGA s-au întrunit de cel puțin patru ori, iar suma cheltuită se ridică la 94.000 lei.

Astfel, în patru ani de mandat, reprezentanții AGA ApaServ au ”mâncat” din bugetul companiei aproximativ 682.000 de lei, adică 150.000 de euro. Ce s-ar fi putut face cu acești bani? Destul de multe. Care este eficiența cheltuirii acestor bani? Cred că o vedem și o simim cu toții. Și, deși banii au plecat de sub nasul conducerii ApaServ, nimeni din cadrul companiei nu a ieșit cu această analiză, să arate unde se duc parte din banii noștri, ai nemțenilor.

Exit mobile version