Site icon inRoman.ro

Leoreanu câștigă al treilea mandat. PSD pierde comune importante

inaugurare Roman Est Leoreanu 2

Alegerile locale din data de 5 iunie au fost caracterizate prin prezența mică la vot a romașcanilor – sub 40%. Dar, conform rezultatelor parțiale, șapte din zece romașcani (70%) au vrut ca Laurențiu Leoreanu (PNL) să fie, pentru încă patru ani, primar al municipiului Roman. Alți 15% au votat cu Gheorghe Oprea (PSD), iar sub 3% au votat cu Sorin Cazan (PRU). Rezultate bune a înregistrat PNL și pentru Consiliul Local – 56%, dar și pentru Consiliul Județean – 54%. Procentele finale se vor afla în cursul zilei de luni, 6 iunie, după centralizarea tuturor informațiilor primite de la secțiile de votare.

La câteva ore de la închiderea urnelor, la nivelul zonei Romanului se știa că PSD a pierdut câteva comune „de tradiție”. Astfel, PNL a câștigat la Cordun (Adrian Ciobanu), Tămășeni (Ștefan Lucaci), Trifești (Dan Lupu), Văleni, Boghicea, Icușești, Făurei, Horia (Cristian Baciu), Ruginoasa (Nicu Chirilă). La Tămășeni, PSD nu a reușit nici măcar locul II, după PNL fiind preferați de alegători candidații de la PACT.

PSD a câștigat primăriile de la Dulcești (Mihai Michiu), Sagna (Gheorghe Iacob), Gâdinți (Vasile Băbuță), Doljești (Vasile Șoican), Ion Creangă (Petrică Prichici), Bozieni (Doinel Grumezescu).

Exit mobile version