Site icon inRoman.ro

Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului vine la Roman

conferinta Radu Preda

Teologul Radu Preda, directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), va veni la Roman miercuri, 21 septembrie, pentru a susține conferința ”Trecutul recent al Bisericii Ortodoxe Române”, anunță site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, epr.ro. Conferința va avea loc la Casa de Cultură de Sindicatelor, începând cu ora 18.00.

Radu Preda este titularul singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România şi profesor-invitat al Universităţilor din Paris, Florenţa, Hanovra şi Viena. A făcut studii la Bucureşti (licenţă), Heidelberg, Paris şi Roma (pregătirea doctoratului) şi la Salonic (post-doctorat). Radu Preda este director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.
Teologul clujean Radu Preda este cunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi intelectuali ortodocşi din România. În repetate rânduri, el a lansat teme de reflecţie pentru ierarhii Bisericii Ortodoxe Române şi a reuşit să schimbe multe atitudini, în sensul unei deschideri a bisericii majoritare faţă de societatea contemporană”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Exit mobile version