Site icon inRoman.ro

După ani de rezultate în domeniu, Clubul Atletic are o sală pentru lupte libere

sala de lupte Roman 1

Sala pentru lupte libere de la Clubul Atletic Roman a fost inaugurată joi, 13 octombrie, la un an de la debutul lucrărilor și la doi ani de la începutul proiectului. Construcţia sălii a fost aprobată de oficialii de la Minister după ani de insistenţe din partea reprezentanţilor Clubului Atletic Roman şi după ce, în toţi aceşti ani, sportivii de la lupte libere au adus la Roman zeci de medalii naţionale şi internaţionale.

Dumitru Artene, antrenor emerit

Această sală, pentru luptele romașcane este cel mai mare succes. Vom continua să selectăm copii mai mulți. În mod deosebit, în comuna Ion  Creangă, unde avem centru-satelit, din comuna Săbăoani și din alte localități. E un mare succes, într-adevăr, e un vis al meu pe care îl am de 35 de ani, de când am început luptele în Roman. Am ținut foarte mult să dezvolt luptele și datorită faptului că eu am adus acest sport pentru prima dată în Roman, în martie 1981. De multe ori visam că voi câștiga la Loto și voi face eu o sală din banii mei. Dar iată că răsplată a venit de la Ministerul Sportului”, a afirmat Dumitru Artene, antrenor emerit.

Antrenorul Artene a precizat că cel mai mare sportiv al Romanului, de la toate disciplinele, a fost Iliuță Dăscălescu. El a ocupat locul al cincilea la Jocurile Olimpice de la Barcelona, a fost campion european și dublu vicecampion european la lupte greco-romane. ”Atunci ar fi trebuit să fie o sală de lupte la Roman, fiindcă am fi avut timp să pregătim și alți sportivi care să participe la următoarele olimpiade”. Sunt sportivi care au plecat către alte cluburi, deși au fost escoperiți și formați la Roman, dar ”aici luptele au fost lăsate…. pe planul doi ar fi fost bine”. Dintre sportivii care au plecat la alte cluburi se remarcă Mădălina Linguraru care acum este legitimată la CSM Sfântu Gheorghe și face parte din lotul național al României. ”Mădălina ar fi putut participa la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, dar a fost preferată o sportivă de la Clubul Steaua, în ciuda faptului că Mădălina noastră, în ultimele trei meciuri, o învinsese de două ori”.

Este o mare bucurie pentru noi faptul că s-a realizat această sală specială pentru lupte. Îi mulțumim domnului primar pentru sprijin și constructorului, care ne-a păsuit din punct de vedere financiar când nu am avut banii chiar la timp. Mulțumesc colectivului de profesori și de antrenori. Performanțele sunt cele care vor susține această investiție”, a declarat Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman.

Ioan Țarălungă – manager Hidroterm, Laurențiu Dan Leoreanu – primarul Municipiului Roman, Traian Macovei – director Clubul Atletic Roman

Eu sunt contructorul, adică cel mai neferict. A fost acum doi ani un vis, domnul profesor Macovei a spus că are neapărată nevoie de o sală de lupte, pentru că antrenamentele se desfășurau în sala de atletism, în condiții improprii. Totul a fost de bun augur, domnul primar ne-a sprijinit și a dat terenul pentru construirea sălii. Am făcut această sală cu cât mai puțini bani, fiindcă banii de la Minister au venit foarte greu. Pot să zic că sunt și sponsor și nu greșesc, dar eu am o istorie foarte veche la acest club: surorile mele au fost campioane la atletism, eu am copilărit pe pistele de atletism și mă bucur că pot fi alături de sportul romașcan”, a afirmat Ioan Țarălungă, managerul SC Hidroterm SA. Un alt motiv pentru nefericirea lui Ioan Țarălungă era și acela că în sală picura apă de la iluminatorul aflat aproape de vârful clădirii în formă de piramidă. Constructorul a spus că va remedia problema în cel mai scurt timp.

Ne bucurăm că aici profesorii de lupte și copiii care sunt doritori să se implice într-un astfel de sport, un sport puternic, dar nobil, în același timp, vor putea să-și desfășoare activitatea în condiții normale; iar Romanul are încă un punct, există încă un loc dedicat sportului în acest oraș sportiv”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu.

Sala de lupte are și vestiare, duşuri şi toalete. Imobilul a fost realizat pe structură metalică, iar pereţii sunt din panouri sandwich. Proiectul sălii este preluat după o construcţie similară din Germania. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 350.000 de lei.

Exit mobile version