Site icon inRoman.ro

Halloween și fapte bune la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Halloween si fapte bune 3

Halloweenul s-a sărbătorit nu doar în cluburile din oraș, ci și în licee. Profesorii de limba engleză Anda Murariu și Bogdan Cojocaru, în colaborare cu profesor Alexandra Măndășescu, au coordonat elevi de la clasele a IX-a C și F, a XI-a C, respectiv a XII-a C, într-o serie de activități dedicate acestui eveniment de provenienţă celtică. S-a întâmplat la Colegiul Tehnic ”Miron Costin” (CTMC), iar spectatorii prezenți în sala de festivități a liceului – cadre didactice și elevi de la CTMC – au aflat informații generale despre tradițiile și obiceiurile legate de Halloween, au putut admira expoziția de dovleci sculptați, precum și desenele și felicitările cu motive tradiționale, „înfricoșătoare”, realizate de elevi din cadrul colegiului. Jocuri de rol, scene dramatizate, expoziţii, filme, fotografii, premii, toate au contribuit la atmosfera veselă care a cuprins participanţii.

Nota voit umoristică a fost dată de apariția unor personaje din povești diferite, precum un clovn pus pe șotii, care a spus glume cu vampiri și fantome, Scufița Roșie care a nimerit în casa familiei Addams, unde a asistat la un musical și a făcut cunoștință cu membrii costumați în manieră originală și extrem de prietenoși. Personajul negativ a apărut în persoana Jokerului, interpretat de elevul Sergiu Smerea de la clasa a XII-a C. A urmat parada personajelor, care a  prezentat, într-o notă amuzantă, prințese ursitoare, vrăjitoare și scheleți. Cel mai bun desen, cel mai înspăimântător dovleac, cea mai originală interpretare și cel mai popular personaj au obținut premii: tradiționalele bomboane și diplome. Elementul de final a fost intitulat „Selfie cu personajul preferat”, în urma căruia spectatorii au ales câte un personaj cu care să facă fotografii, donând o sumă simbolică pentru un scop nobil. Fondurile adunate vor fi gestionate de elevi pentru a face bucurii semenilor lor neajutoraţi, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Elevii participanți s-au declarat încântați de acest proiect și au înțeles că, dincolo de asocierile cu maleficul și spiritele rătăcitoare, Halloweenul poate fi un prilej de bună dispoziție și un resort pentru activități în care generozitatea și cauzele nobile să primeze.

De altfel, trecerea dintre cele două luni calendaristice a fost marcată şi marţi, 1 noiembrie, printr-o altă activitate cu tradiţie în cadrul aceleiaşi unităţi şcolare: „Hallloween versus toţi sfinţii”. „În acest mod, aducând în prim-plan diferite elemente de cultură şi civilizaţie, se urmăreşte dezvoltarea culturii generale a elevilor, dar şi consolidarea identităţii naţionale, a unor valori precum toleranţa, respectful, stima de sine”, a declarat profesor Anda Claudia Murariu.

Halloween si fapte bune 3
Exit mobile version