Site icon inRoman.ro

Primele audiențe la subprefect

Iulian Jugan

Abia a început anul și romașcanii care se consideră nedreptățiți de diferite autorități ale statului s-au înscris în audiență la subprefectul județului, în căutarea dreptății. Miercuri, la prânz, opt persoane din Roman și zona Romanului au înfruntat frigul și ninsoarea și s-au prezentat la Primăria Roman, acolo unde reprezentantul Guvernului în teritoriu a susținut primele audiențe din 2017.

Locuitorii din zona Romanului și din împreujurimi apelează la această formă instituțională a audienței Instituției Prefectului. În prezent avem un număr de patru persoane care au solicitat audiență; există, din ce înțeleg de la colegi, o altă listă suplimentară, în cursul zilei de ieri alte patru persoane s-au alăturat acestei proceduri de audiență. Marea majoritate a problememlor se referă la fond funciar. Din nefericire, multe dintre situații comportă deja o soluție, inclusiv în instanțele de judecată. Vorbim de hotărâri judecătorești definitive, care au stabilit valoarea de adevăr în problematica respectivă. Însă insistă și apelează în continuare la Instituția Prefectului pentru a găsi soluții”, Iulian Jugan, subprefectul județului Neamț.

Subprefectul a precizat că mulți cetățeni nu găsesc la primari și la funționarii din primării explicațiile necesare pentru a înțelege corect o situație și atunci oamenii apelează la alte soluții, așa cum sunt audiențele la Prefectură sau chiar instanța de judecată.

Exit mobile version