Site icon inRoman.ro

Bătălia politică la ApaServ atinge noi dimensiuni: fostul director Dughir, scos afară cu Poliția

Catalin Dughir

Cătălin Dughir - manager ApaServ

Ziua de joi, 16 martie, a fost una plină de tensiuni pentru foști și actuali reprezentanți ai companiei județene ApaServ. Fostul manager al operatorului de apă și canalizare, Cătălin Dughir, nu  avut deloc parte de o primire prietenoasă la revenirea din concediu. Noul manager, Victor Petcu Movilă, a sunat la numărul de urgență 112 atunci când l-a văzut pe Dughir la serviciu, pe motiv că „a intrat ilegal” în sediul ApaServ. De precizat că Dughir și Consiliul de Administrație din care făcea parte au fost demiși anul trecut de Adunarea Generală a Acționarilor (în cadrul căreia mai mulți consilieri județeni au avut un mandat special în acest sens); a fost numit un nou Consiliu de Administrație și un manager interimar, în persoana lui Victor Petcu Movilă.

Joi seară, la redacțiile de presă a fost trimis un comunicat din partea companiei ApaServ, semnat de ”biroul de presă”, în care se preciza că Dughir nu mai are nicio calitate în firmă și vor fi sesizate toate autoritățile pentru că atât Dughir, cât și alți membri ai vechiului Consiliu de Administrație au intrat în sediul ApaServ.

Domnul Ionuț Cătălin Dughir nu mai are calitatea de director general al Companiei Județene Apa Serv SA, fiind suspendat din funcție. Consiliul Județean Neamț în calitate de acționar majoritar (91,81%) și autoritate tutelară a luat măsuri legale și necesare pentru redresarea activității și a managementului defectuos al Companiei Județene Apa Serv SA. Pentru a răspunde unor asemenea cerințe Consiliul de Administrație a numit un alt director general interimar. De asemenea, a fost dispusă constituirea unei comisii de audit intern. Acest demers a fost determinat de unele suspiciuni rezonabile cu privire la activitatea economico-financiară și nefuncționarea la parametrii proiectați a investițiilor de la stațiile de epurare a apelor uzate Roman, Podoleni, Tg. Neamț etc., investiții realizate cu fonduri europene. Actuala conducere interimară acționează în virtutea unei hotărâri judecătorești definitive și executorie, deci în deplină legalitate. În ceea ce privește intrarea ilegală în data de 16 martie 2017, în sediul Companiei Apa Serv, a domnului Ionuț Cătălin Dughir și a unor membri revocati din vechiul Consiliu de Administrație, ne vedem obligați să sesizăm organele în drept pentru a stopa asemenea abuzuri.”

Fostul manager general are o cu totul altă versiune aupra situației.

Cătălin Dughir neagă, în primul rând, existența unui birou de presă în cadrul ApaServ.

Acționar la Compania ApaServ este Județul Neamț, nu Consiliul Județean Neamț, iar autoritate tutelară este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AquaNeamț. Observ că redresarea activității și a managementului defectuos se dorește a se face cu un director general interimar a cărui pregătire profesională a fost constatată ca fiind necorespunzătoare pentru o funcție inferioară de către Curtea de Conturi. Reprezintă  această o ”garanție” pentru redresarea activității și a managementului defectuos? O altă confuzie este referitoare la hotărârea judecătorească ”definitivă și executorie”, deși este dată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. În plus, noua conducere nu este înregistrată la Oficiul Registrul Comerțului (ORC), dar susține că ”cționează în deplină legalitate. Cu privire la așa-zisa intrare ilegală în sediul societății a subsemnatului și a unor administratori ce figurează în certificatul constatator emis de ORC precizez că domnul Victor-Petcu Movilă, speriat probabil de modul în care i-am strans mâna întinsă la ora dimineții când s-a prezentat la serviciu, având un delay de reacție, a apelat numărul de urgență 112, solicitând prezența unui echipaj de poliție, care dealtfel a și constatat existența unui conflict de muncă, recomandând soluționarea acestuia în instanță.” a precizat Cătălin Dughir.

Așadar, războiul de la ApaServ e departe de a se fi terminat și la procesele care deja există pe rol între fosta conducere și actuala se va adăuga, cel mai probabil, un nou proces, ca urmare a celor întâmplate joi la sediul companiei.

Cum ajută această bătălie cetățeanul de rând?

În niciun fel. Mai mult, există riscul ca lupta cu tentă politică să fie atât de acerbă încât să nu se mai aibă în vedere faptul că trebuie dus la bun sfârșit un proiect de 107 milioane de euro, în caz contrar urmând a se plăti fiecare cent din bani publici ai județului.

Exit mobile version