Site icon inRoman.ro

Foto: Nicio noapte fără spargeri auto

masini vandalizate 4479

Dacă în noaptea de luni spre marți au fost mai multe spargeri și vandalizări ale unor autoturisme din Roman, nici noaptea de marți spre miercuri nu a fost fără evenimente. De data aceasta, hoții au spart o mașină de pe strada Mihai Eminescu.

Infractorii au spart geamul de la portiera dreaptă față a unui autoturism parcat de proprietar în fața blocului în care locuiește. Hoții au încercat să fure sistemul de navigație, dar acesta a fost atât de bine prins, încât bordul s-a crăpat, dar sistemul de navigație a rămas în mașină. Din autoturism nu a fost luat, așadar, nimic, dar proprietarul va trebui să suporte contravaloarea reparației bordului și a înlocuirii geamului auto. Aceeași persoană va trebui să mai plătească și pentru vopsirea mașinii, zgârâiată în luna decembrie. Atunci au fost mai multe acte de vandalism de acest tip în oraș, iar pe imaginile puse la dispoziție de camere de supraveghere ale unor romașcani s-a văzut că autorii erau un bărbat și o femeie. Pe polițiști se pare, însă, că nu i-a interesat foarte tare subiectul fiindcă, la o lună și jumătate de la plângerile făcute de romașcanii care aveau mașinile zgâriate, anchetatorii au cerut din nou imaginile din noaptea cu pricina, pentru că secvențele predate inițial nu se păstraseră.

masini vandalizate 4479

În timp ce în oraș romașcanii nu știu ce să mai facă pentru a-și proteja bunurile, Inspectoratul de Poliție Neamț oferă informații ce nu aduc liniște populației, ci dimpotrivă.

În cazurile infracțiunilor de furt din auto și distrugere, înregistrate, marți, 11 aprilie, la nivelul municipiului Roman, polițiștii de investigații criminale au identificat persoane bănuite de săvârșirea faptei, trei minori cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, din Roman. Cercetările sunt în desfășurare pentru documentarea întregii activități infracționale ale acestora, iar în cursul zilei de miercuri au fost efectuate trei percheziții pentru recuperarea bunurilor. Totodată, în fiecare caz au fost sesizate instituțiile responsabile cu asistența socială și protecția copilului”, se precizează într-un comunicat al Poliției Neamț.

Astfel, dacă se dovedește indubitabil că autorii sunt minorii sub 14 ani, păgubiții nu pot decât să fluiere a pagubă, fiindcă legea nu pedepsește deloc infractorii care nu au împlinit 14 ani.

Deocamdată polițiștii nu pot face altceva decât niște recomandări:

Exit mobile version