Site icon inRoman.ro

Laurențiu Leoreanu vrea modificarea Codului Fiscal

Mugur Cozmanciuc Cristian Baciu Laurentiu Leoreanu alegeri parlamentare 2016

Deputatul Laurențiu Leoreanu a susținut miercuri, 19 aprilie, în plenul Camerei Deputaților, o propunere legislativă privind modificarea Codului Fiscal. Conform unei postări pe care parlamentarul liberal a făcut-o pe o pagină de socializare, este o propunere legislativă privind modificarea art. 465, alin. 2 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Această iniţiativă a ajuns astăzi la dezbateri generale în Parlament și mie mi-a revenit onoarea și greaua sarcină să o susțin în plen și sa conving parlamentarii tuturor partidelor să o voteze. Consider că este nedreaptă și aberantă această prevedere legală înscrisă în actualul Cod Fiscal şi care face referire la impozitarea primilor 400 de metri pătrați a terenurilor situate în intravilan și aflate, de fapt, în categoria terenurilor agricole. Punctul meu de vedere a fost și este acela că nu se poate impozita o suprafață de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri curți-construcții. Aceasta este în momentul de față o nedreptate fiscală pentru persoanele care dețin mici suprafețe în jurul caselor, nedreptate pe care vreau să o înlătur astăzi”, a precizat deputatul PNL.

Laurențiu Leoreanu a sesizat această chestiune Parlamentului încă de la începutul anului 2016, pe vremea când era primar al municipiului și romașcanii care locuiesc la case i-au adus la cunoștință nemulțumirile lor cu privire la această prevedere din Codul Fiscal.

Exit mobile version